Blog 2: Opdrachtgever, vormgever, produceren en meer

22-12-20 Momenteel zit ik op 2/3de van de minor, daarom leek het me goed om weer een blog te schrijven. Hierin ga ik het hebben over hoe ik het contact ervaar met de opdrachtgever, beschrijf ik hoe we produceren voor het magazine en vertel ik over het tentamen.

Nadat we de analyses, de bladformule en het communicatieplan hebben opgesteld zijn we in gesprek gegaan met de opdrachtgever, MKB-Nederland. We kregen zo steeds nieuwe ideeën die we verder konden gaan uitwerken. Ik vond het vooral handig en fijn dat zij er met een hele andere blik naar kijken, want dan krijg je nieuwe inbreng die het magazine alleen maar beter gaat maken. Wel begrijp ik dat het magazine aan wat eisen moet voldoen zodat het beter bij de organisatie past, zoals de kleuren van de huisstijl.

Vormgever

Voor mij is het nieuw dat iemand mijn producties vorm gaat geven, normaal doe ik dit altijd zelf. Ik maak dan wel bewuste keuzes, maar ik heb nu geleerd dat vormgeving echt een stuk dieper gaat, dat over alles wat je ziet eigenlijk is nagedacht en dat het met een reden is ingevoerd. Daar ben ik nu veel bewuster van geworden.

Daarnaast moet je als redactie echt duidelijk zijn wat voor uitstraling je wilt voor het magazine en dat was soms toch wel lastig. Ik denk dat dit komt omdat wij minder in beelden en vormen denken dan de vormgevers. Wat mij hielp om mijn ideeën uit te leggen was voorbeelden zoeken van wat ik ongeveer bedoelde. Dan kreeg de vormgever bij mijn uitleg meteen een beeld van wat ik wilde.

Produceren

Nadat we binnen onze groep duidelijk hadden welke productie-ideeën we gingen uitwerken voor het magazine, waar deze op de plank kwamen en wie het ging schrijven konden we aan de slag met produceren. Bij mij liep dit vrij goed, af en toe moest ik nabellen voor afspraken en iets verzetten, maar dit vind ik normaal. Ook het uitwerken verliep voor mijn gevoel bij mij erg vlot. Met de groep hadden we afgesproken dat iemand je stuk kan nalezen en dat het daarna nog langs Tonya of mij gaat voor de eindredactie. Dit kost dan wel wat tijd, maar het maakt de producties voor het magazine uiteindelijk alleen maar sterker.

Verdere stappen De afgelopen twee weken heb ik tussen het uitwerken van interviews door geleerd voor het tentamen, door de lesstof vanuit de colleges te leren en het Content Playbook te lezen. Ik had alleen het gevoel dat deze kennis weinig werd getest in het uiteindelijke tentamen, maar ik heb het wel gehaald en het was interessant om te lezen dus mij maakte het niet veel uit. We gaan nu langzaam richting het afronden van de minor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *